طريقه عمل انواع عجينه البورى والبطاطا

 

طريقه عمل انواع عجينه البورى والبطاطا

طريقه عمل انواع عجينه البورى والبطاطا 

العجينه

طرق عمل عجينة الصيد

للبورى والبطاطا

هناك طريقتان

اول طريقة 

طرق ووصفات لعمل عجينة صيد الاسماك

1- العجينه الطرية

وتستخدم لصيد البوري

وهي كوب من الدقيق

ملعقه من الزيت

ملعقة من السكر

يعجن الخليط بالماء حتي تصبح عجينه متجانسة

ويستدل علي ذلك بانه عند مسكها لا تعلق بالاصابع

2-العجينه المستويه

وتستخدم ايضا لصيد البوري

كوب من الدقيق - ملعقتان من النشا - ملعقة من الزيت ملعقه سكر

تخلط المقادير للحصول علي عجينه سايلة

ترفع علي نار هادئة مع التقليب المستمر حتي تصبح عليظه القوام

ومن المستحسن عند استخدام هذا النوع من العجينه ان يكون معك كمية من الدقيق

لانه من الممكن ان تسيح هذة العجينه عندها تستخدم الدقيق لضبط قوامها

3-عجينه على النار

1- كوباية دقيق 2- نفس الكوباية مياه ولكن أقل بحاجة بسيطة

3- ملعقة ونصف زيت ( ملعقة كبيرة )

طريقة التحضير :

توضع المياه مضاف إليها الزيت على النار حتى تبدأ فى السخونة وليس الغليان ... بمعنى أول ما تلمح المياه هتبدأ تسخن ويظهر على وش المياه فقاقيع هتضيف عليهم الدقيق .

وتقوم بالتقليب المستمر حتى تماسك العجينة ومن الممكن أن تبعد القدر عن النار لحظة لحين تماسكها وترجعها تانى على النار وتتحسسها بإيدك عشان تعرف إنها بقيت تمام .

بعد كدة تسيبها تبرد بدون ما تحفظها فى أى حاجة لحين ما تبرد تماما . لو حصل و حفظتها فى أى حاجة هتعرق ولو عرقت هتعجن وتلاقيها بتلذق فى أصابع إيديك أثناء الصيد .

4-العجينه القطنية

ودي بأى عجينه زى الحديد على السن

وهيه على فكرة انك تستخدم اى نوع من الانواع السابقه بس هتضيفلوا ( قطن )

ايوة قطن ويفضل قطن خشن ممكن تجيبه من عند المنجد او محل البويات بتاع دهان الخشب

ودة بتقطعه حتت صغيرة جداً وتعجنه مع العجينه بس بكميه مش كبيرة

وانسي العجينه فى الميه

تاني طريقه

العجينه الدقيق المتماسكه للبطاطا

كوب من الدقيق او اكثر حسب مدة صيدك

ماء عادى ولو ماء بحر افضل

امزج الدقيق بالماء لغاية مايبقى قوامه عليظ زى الطحينه

امسح طاسه بالزيت واشعل البنوجاز وادر المفتاح على اليمين ببطء

حتى تحصل على اقل نار وضع الطاسه عليه بالعجين عند اصفرار حروف

العجين اقلبه غلى الوجه الاخر واغرز شوكه فى العجين لمعرفة درجة السوى

لو الشوكه طلعت بتلمع ما غليهاش عجين يبقى العجينه اسنوت سيبها تبرد

واعجنها بمعلقة زيت كويس................كده العجينه جاهزه

العجينه البارده

خلط الدقيق بالماء لغاية ما تبقى متجانسه

عجينة البورى زود الماء لغاية ماتبقى زى المرهم والتطعيم بالفم وتلفها

بلسانك مع الحذر ان تصطاد نفسك

عجينة العيش

كام رغيف بلدى حسب صيدك

ماء بحر افضل من ماء الحنفيه

مجرب

بل العيش وصفيه مع نزع الوش من الظهر وبعد مده ابتدى تعجنه

لغاية ماتلاقى صوابعك غرزت فيه بسهوله

فنون صيد الأسماك Fishing arts
بواسطة : فنون صيد الأسماك Fishing arts
السلام عليكم انا اسمى ايهاب شاب مصرى احب صيد الاسماك هوايتى المفضله ويشرفنى متبعتكم ليا وتشجيعى لتوصيل محتوى مفيد وهام لكل من يهتم بالهوايه ويحبها شكرا لدعمكم الدائم
تعليقات